SXTsq 5ac oraz netbox5

Wszystko na temat sprzętu wykorzystywanego w sieciach bezprzewodowych pracujących na częstotliwości 5 GHz

SXTsq 5ac oraz netbox5

Postprzez krzysztofdudek » Śr, 02-10-2019 16:00

Witam forumowicze, zakupiłem sobie ostatnio zestaw anten (SXTsq 5ac)x5 oraz netboxa 5, chciałem się zapytać, co należy zmienić w konfiguracji anten, aby z komputera podłączonego do anteny głównej lub którejś stacji móc zmieniać ustawienia pozostałych anten? Ponieważ aktualnie z anteny mogę zmieniać jedynie ustawienia jej samej albo głównej, nie można połączyć się do innej anteny :/ ; z samego netboxa mogę zmienić tylko ustawienia jego samego, nie można połaczyć się do żadnej innej anteny.

Z góry dziękuję za odpowiedź
krzysztofdudek
 
Posty: 4
Dołączył(a): Śr, 27-06-2018 08:07

Re: SXTsq 5ac oraz netbox5

Postprzez slx » Śr, 02-10-2019 18:21

W zasadzie powinno działać bez problemu. Wszystkie urządzenia są w tej samej podsieci czy różnych?
slx
Moderator
 
Posty: 432
Dołączył(a): Śr, 21-11-2007 11:33
Lokalizacja: Wrocław

Re: SXTsq 5ac oraz netbox5

Postprzez krzysztofdudek » Cz, 03-10-2019 07:01

są wszystkie w tej samej podsieci.

Moja konfiguracja to:
punkt główny ustawiony jako ap bridge i włączony wds
anteny łączące się z anteną jako wds bridge
krzysztofdudek
 
Posty: 4
Dołączył(a): Śr, 27-06-2018 08:07

Re: SXTsq 5ac oraz netbox5

Postprzez slx » Cz, 03-10-2019 14:36

Niestety, nie używałem nigdy WDS, to nie wiem w czym może być problem. Jak WDS nie jest jakoś szczególnie potrzebny, to może lepiej użyć ap-bridge z włączonym bridge-mode i station-bridge.
slx
Moderator
 
Posty: 432
Dołączył(a): Śr, 21-11-2007 11:33
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do Sprzęt WiFi (5 GHz)



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość