SXTsq 5ac puste pudełko :(

Wszystko na temat sprzętu wykorzystywanego w sieciach bezprzewodowych pracujących na częstotliwości 5 GHz

SXTsq 5ac puste pudełko :(

Postprzez krzysztofdudek » Śr, 25-03-2020 23:45

Witam, co mogę zrobić, gdy klient przywiózł mi nowe anteny mikrotik z nowym softem, gdzie przy każdej częstotliwości pisze radar detected?

Spotkał się ktoś z was z takim zachowaniem tych anten?

Z tego co wyczytałem problem tkwi w DFS który jest do nich wprowadzony..
krzysztofdudek
 
Posty: 6
Dołączył(a): Śr, 27-06-2018 08:07

Re: SXTsq 5ac puste pudełko :(

Postprzez slx » Cz, 26-03-2020 14:17

A nowy soft to znaczy jaka wersja? Przy każdej częstotliwości nie może być radar detect, bo tylko na niektórych jest sprawdzany, przykładowo do 5240MHz nie jest. Sprawdź czy masz pozostałe parametry poprawnie ustawione: kraj, indoor/outdoor, szerokość kanału (możesz zajmować więcej niż standardową szerokość jednego).
slx
Moderator
 
Posty: 475
Dołączył(a): Śr, 21-11-2007 11:33
Lokalizacja: Wrocław

Re: SXTsq 5ac puste pudełko :(

Postprzez krzysztofdudek » N, 29-03-2020 21:54

Problem polega na tym, że jak wbijam polske, to z automatu dostaję outdor i Domian regulator. Wiadomo pasma się zmieniają bo mamy tam jakieś dozwolone...
Lecz w tym momencie nie ma opcji stworzenia mostu, nie łączy się pomimo pozostawienia sprzętu na kilka dni. Jak zmieniam po dwóch stronach na no country selected, any, manual tx Power. To na każdej częstotliwości się łączą po kilku sekundach. To jest mega dziwne
krzysztofdudek
 
Posty: 6
Dołączył(a): Śr, 27-06-2018 08:07


Powrót do Sprzęt WiFi (5 GHz)



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron